Secara este un
aliment energizant, nutritiv şi purificator, dar şi un bun fluidifiant al
sângelui. Aceasta este o importantă sursă a vitaminelor A, B, E, K, P şi
mineralelor Mg, Ca, Fe, I. Fulgii de secară fiind o sursă hrănitoare de
fibre pot fi consumaţi la micul dejun
combinaţi cu ceai, iaurt, lapte, sucuri naturale de fructe şi legume. De asemenea aceştia mai pot fi folosiţi în salate, supe, prăjituri, chiftele şi
multe alte preparate.
Ingrediente:
3 ouă
100 gr unt
1 cană migdale măcinate
1 cană fulgi de secară
1 cană cocos
4 linguri zahăr brun
4 linguri făină de ovăz
2 pliculeţe zahăr vanilat
3 linguri miere
1 pliculeţ praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
-pentru decor
(opţional)
50 gr ciocolată
albă
50 gr ciocolată
cu lapte
decor colorat
Mod de preparare:
Într-un castron
se amestecă bine ouăle cu zahărul,
zahărul vanilat şi mierea , se
încorporează untul topit apoi
ingredientele uscate: praful de copt, făina, scorţişoara, fulgii de secară,
fulgii de cocos şi migdalele măcinate. Se pune amestecul să se odihnească la
frigider pentru o oră.
În tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt se pun bastonaşe
de aluat cu posul fără capăt.
Se dau
biscuiţii la cuptorul preîncălzit la 180 de grade ( foc potrivit)
pentru 20-22
minute sau până marginea de jos devine aurie.
Din această
compoziţie mi-au ieşit 35 de biscuiţi.
După ce s-au
răcit, eu am topit ciocolată albă
şi ciocolată cu lapte şi folosind o
pensulă i-am uns pe fiecare iar deasupra
am presărat decor colorat.
Copiii vor fi
foarte încântaţi iar diminineaţa la cafea sunt minunaţi!
Vă doresc spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu