joi, 26 iunie 2014

Biscuiţi cu fulgi de secară, migdale şi cocos

 
Secara este un aliment energizant, nutritiv şi purificator, dar şi un bun fluidifiant al sângelui. Aceasta este o importantă sursă a vitaminelor A, B, E, K, P şi mineralelor Mg, Ca, Fe, I. Fulgii de secară fiind o sursă hrănitoare de fibre  pot fi consumaţi la micul dejun combinaţi cu ceai, iaurt, lapte, sucuri naturale de fructe şi legume. De asemenea aceştia mai pot fi folosiţi în salate, supe, prăjituri, chiftele şi multe alte preparate.

Ingrediente:

-pentru biscuiţi

 
 
3 ouă
100 gr unt
1 cană migdale măcinate
1  cană fulgi de secară
1 cană cocos
4 linguri zahăr brun
4 linguri făină de ovăz
2 pliculeţe zahăr vanilat
3 linguri miere
1 pliculeţ praf de copt
1 linguriţă scorţişoară

-pentru decor (opţional)
 
50 gr ciocolată albă
50 gr ciocolată cu lapte
decor colorat


Mod de preparare:
 
Într-un castron se amestecă bine ouăle cu zahărul,  zahărul vanilat şi mierea ,  se încorporează untul topit  apoi ingredientele uscate: praful de copt, făina, scorţişoara, fulgii de secară, fulgii de cocos şi migdalele măcinate. Se pune amestecul să se odihnească la frigider pentru o oră.
În tava unsă  cu ulei şi tapetată  cu făină sau hârtie de copt se pun bastonaşe de aluat cu posul fără  capăt.

 
Se dau biscuiţii la cuptorul preîncălzit la 180 de grade ( foc potrivit)
 
 pentru 20-22 minute sau până marginea de jos devine aurie.


Din această compoziţie mi-au ieşit 35 de biscuiţi.
După ce s-au răcit,  eu am topit ciocolată albă şi  ciocolată cu lapte şi folosind o pensulă i-am uns pe fiecare iar deasupra  am presărat decor colorat.
 
Copiii vor fi foarte încântaţi iar diminineaţa la cafea sunt minunaţi!
 
Vă doresc spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu