vineri, 20 iunie 2014

Salată de linte verde


Lintea este una dintre cele mai bogate surse de proteine alături de soia, fasole sau mazăre.Aceasta are în compoziţie toţi cei  nouă aminoacizi necesari consumului zilnic uman.
Salata de linte este săţioasă ,gustoasă,hranitoare şi  răcoritoare!


Ingrediente:
 
1 cană linte verde
1 roşie
1 ardei
1 morcov
2-3 căţei usturoi
2-3 frunze ceapă verde
1 legătură pătrunjel
1 lămâie
1-2 linguriţe ulei de masline
1 bucăţică ghimbir de 1 cm
sare
piper


Mod de preparare:
Lintea nu are nevoie să stea la înmuiat.Se pune un vas  cu 2 căni de apă  pe foc , se  alege lintea de bobiţele mai negre sau mizerie,se spală  şi se pune la fiert după ce apa a început să clocotească.Se lasă să fiarbă la foc mic 30-40 minute sau până se înmoaie.Puteţi adăuga şi ghimbir.După ce s-a fiert se scurge de apă şi se lasă să se răcească înt-un bol apoi se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mare,roşia ,ceapa ,ardeiul şi pătrunjelul tocate mărunt,usturoiul pisat, zeama de la o lămâie,ulei de măsline şi  se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte cu multă placere!

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu