Lintea este una
dintre cele mai bogate surse de proteine alături de soia, fasole sau
mazăre.Aceasta are în compoziţie toţi cei
nouă aminoacizi necesari consumului zilnic uman.
Salata de linte
este săţioasă ,gustoasă,hranitoare şi
răcoritoare!
Ingrediente:
1 cană linte
verde
1 roşie
1 ardei
1 morcov
2-3 căţei usturoi
2-3 frunze ceapă
verde
1 legătură
pătrunjel
1 lămâie
1-2 linguriţe
ulei de masline
1 bucăţică
ghimbir de 1 cm
sare
piper
Mod de preparare:
Lintea nu are
nevoie să stea la înmuiat.Se pune un vas
cu 2 căni de apă pe foc , se alege lintea de bobiţele mai negre sau
mizerie,se spală şi se pune la fiert
după ce apa a început să clocotească.Se lasă să fiarbă la foc mic 30-40 minute
sau până se înmoaie.Puteţi adăuga şi ghimbir.După ce s-a fiert se scurge de apă
şi se lasă să se răcească înt-un bol apoi se adaugă morcovul ras pe răzătoarea
mare,roşia ,ceapa ,ardeiul şi pătrunjelul tocate mărunt,usturoiul pisat, zeama
de la o lămâie,ulei de măsline şi se
potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte cu
multă placere!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu