luni, 23 iunie 2014

Minitarte cu brânză dulce şi caise


Un desert dulce acrisor care poate fi servit la cafea dimineaţa , cu ocazia oricărei sărbători sau pur şi simpluJ.
 
Ingrediente:
 
-pentru aluat tarte
 
1 ou
100 gr margarină
10-11 linguri făină
3 linguri zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
½ păhărel iaurt (70 gr)
1 linguriţă praf de copt
 
-pentru umplutura de brânză dulce
 
300 gr brânză dulce
1 ou
½ păhărel iaurt (70 gr)
8-10 caise
3 linguri zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
2 linguri griş
 
-pentru ornat
 
8-10 caise

Mod de preparare:
 Aluat:
Se amestecă oul cu zahărul şi zahărul vanilat,se adaugă iaurtul apoi treptat făina cu praful de copt şi se frământă bine până se obţine un aluat nu foarte tare.Din aluatul obţinut se fac biluţe cât o nucă, se pun în formele de tarte apăsând cu degetul până întindem aluatul pe pereţii formelor.Se pot folosi şi forme de brioşe.Formele nu trebuie unse doarece aluatul conţine margarină şi este destul de gras.


Compoziţie:
 
Se amestecă brânza dulce cu oul,iaurtul,zahărul,  zahărul vanilat şi coaja de lămâie rasă apoi se adaugă grişul şi  caisele tăiate cubuleţe.

Se pun câte 2 linguriţe de amestec în fiecare formă de tartă iar deasupra se acoperă cu fâşii de caise.Formele  aşezate într-o  tavă  se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 minute sau până se rumenesc pe margini.


Când sunt gata,se scot din forme calde,se pudrează cu zahăr şi după ce s-au răcit sunt gata de servit!
Delicioase!


Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu