Un desert dulce
acrisor care poate fi servit la cafea dimineaţa , cu ocazia oricărei sărbători
sau pur şi simpluJ.
Ingrediente:
-pentru aluat
tarte
1 ou
100 gr margarină
10-11 linguri
făină
3 linguri zahăr
1 pliculeţ zahăr
vanilat
½ păhărel iaurt
(70 gr)
1 linguriţă praf
de copt
-pentru umplutura
de brânză dulce
300 gr brânză
dulce
1 ou
½ păhărel iaurt
(70 gr)
8-10 caise
3 linguri zahăr
2 pliculeţe zahăr
vanilat
coaja de la o
lămâie
2 linguri griş
-pentru ornat
8-10 caise
Mod de preparare:
Aluat:
Se amestecă oul
cu zahărul şi zahărul vanilat,se adaugă iaurtul apoi treptat făina cu praful de
copt şi se frământă bine până se obţine un aluat nu foarte tare.Din aluatul
obţinut se fac biluţe cât o nucă, se pun în formele de tarte apăsând cu degetul
până întindem aluatul pe pereţii formelor.Se pot folosi şi forme de
brioşe.Formele nu trebuie unse doarece aluatul conţine margarină şi este destul
de gras.
Compoziţie:
Se amestecă
brânza dulce cu oul,iaurtul,zahărul,
zahărul vanilat şi coaja de lămâie rasă apoi se adaugă grişul şi caisele tăiate cubuleţe.
Se pun câte 2
linguriţe de amestec în fiecare formă de tartă iar deasupra se acoperă cu fâşii
de caise.Formele aşezate într-o tavă se
dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 minute sau până se
rumenesc pe margini.
Când sunt gata,se
scot din forme calde,se pudrează cu zahăr şi după ce s-au răcit sunt gata de
servit!
Delicioase!
Spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu