Week-endul care
tocmai a trecut ne-am îndulcit cu
această ruladă minunată care se prepară repede şi nu necesită folosirea aragazului J
Ingrediente:
-pentru foaia de
biscuiţi
500 gr biscuiţi
200 ml lapte
2 linguri cacao
3 linguri zahăr
coaja de la o
lămâie
5o gr unt sau
margarină
1 esenţă de rom
-pentru cremă
4 linguri zahăr
pudră
16 linguri cu
vărf de cocos-100 gr
250 gr unt
Mod de preparare:
Untul la
temperatura camerei se bate spumă cu zahărul apoi se încorporează nuca de cocos şi gata crema.Eu am folosit
nucă de cocos albă şi roşie şi am făcut 2 creme fiecare din 125 gr unt, 8
linguri nucă de cocos şi 2 linguri zahăr pudră.
Se macină
biscuiţii fin şi se pun într-un castron unde se mai adaugă esenţa de rom, cele
2 linguri de cacao şi coaja de lămâie.
Laptele se
încălzeşte pe foc apoi se adaugă zahărul şi margarina amestecând până ce acestea se topesc.Se
toarnă laptele peste biscuiţi şi se frământă bine ingredientele până ce compoziţia devine ca un aluat.
Se împarte
aluatul în 2 părţi egale, fiecare se întinde cu sucitorul pe o folie de plastic, se unge cu
cremă, se rulează şi se pune la frigider pentru
1-2 ore.
Delicios!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu