luni, 16 iunie 2014

Ruladă de biscuiţi cu cremă de cocos


Week-endul care tocmai  a trecut ne-am îndulcit cu această ruladă minunată care se prepară repede şi  nu necesită folosirea aragazului J


Ingrediente:
 
-pentru foaia de biscuiţi
 
500 gr biscuiţi
200 ml lapte
2 linguri cacao
3 linguri zahăr
coaja de la o lămâie
5o gr unt sau margarină
1 esenţă de rom
 
-pentru cremă
 
4 linguri zahăr pudră
16 linguri cu vărf de cocos-100 gr
250 gr unt

 
Mod de preparare:
 
Untul la temperatura camerei se bate  spumă  cu zahărul apoi se încorporează  nuca de cocos şi gata crema.Eu am folosit nucă de cocos albă şi roşie şi am făcut 2 creme fiecare din 125 gr unt, 8 linguri nucă de cocos şi 2 linguri zahăr pudră.
Se macină biscuiţii fin şi se pun într-un castron unde se mai adaugă esenţa de rom, cele 2 linguri de cacao şi coaja de lămâie.


Laptele se încălzeşte pe foc apoi se adaugă zahărul şi margarina  amestecând până ce acestea se topesc.Se toarnă laptele peste biscuiţi şi se frământă  bine ingredientele  până ce compoziţia devine ca un aluat.


Se împarte aluatul în 2 părţi egale, fiecare se întinde cu sucitorul pe o folie de plastic, se unge cu cremă, se rulează şi se pune la frigider pentru  1-2 ore.



Delicios!

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu