Pentru că afară
este o vreme mohorâtă am decis că astăzi am poftă de ceva cu ciocolată şi cum
suntem în post această prăjitură mi s-a părut cea mai potrivită.
Ingrediente:
-pentru prăjitură
1 cană zahăr
1 cană nuci
măcinate
1 borcan gem ( de
orice fel)
2 căni făină
3 linguri cacao
½ cană ulei
1 cană apă
1 pliculeţ praf
de copt
2 pliculeţe zahăr
vanilat
o mână de stafide
-pentru glazură
5 linguri apă
5 linguri zahăr
4 linguri rase cacao
3-4 linguri margarină (50-70 gr)
-pentru ornat:
nucă măcinatănucă de cocos
Mod de preparare:
Se unge o tavă cu
ulei (am folosit o tavă de 20/30 cm) şi se tapetează cu făină sau hartie de
copt, se toarnă aluatul în ea şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de
grade pentru 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Glazura se obţine
punând toate ingredientele într-un ibric la foc mic amestecând până se topesc
zahărul şi margarina.
După ce scoateţi prăjitura din cuptor, o lăsaţi să se
răcească apoi o tăiaţi cubuleţe
şi o acoperiţi cu glazură din
belşug iar peste glazură puteţi orna cu
nucă de cocos.
Dacă mai apucă să
stea puţin la frigider este şi mai delicioasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu