miercuri, 18 iunie 2014

Negresă de post

 
Pentru că afară este o vreme mohorâtă am decis că astăzi am poftă de ceva cu ciocolată şi cum suntem în post această prăjitură mi s-a părut cea mai potrivită.



Ingrediente:
-pentru prăjitură
1 cană zahăr
1 cană nuci măcinate
1 borcan gem ( de orice fel)
2 căni făină
3 linguri cacao
½ cană ulei
1 cană apă
1 pliculeţ praf de copt
2 pliculeţe zahăr vanilat
o mână de stafide


-pentru glazură

5 linguri apă
5 linguri zahăr
4 linguri rase cacao
3-4 linguri margarină (50-70 gr)

-pentru ornat:
nucă măcinată
nucă de cocos



Mod de preparare:
 Se amestecă într-un castron apa cu uleiul şi  zahărul apoi se adaugă făina, praful de copt şi cacaoa.După ce se omogenizează compoziţia se pun gemul ,nucile şi stafidele.
Se unge o tavă cu ulei (am folosit o tavă de 20/30 cm) şi se tapetează cu făină sau hartie de copt, se toarnă aluatul în ea şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Glazura se obţine punând toate ingredientele într-un ibric la foc mic amestecând până se topesc zahărul şi margarina.
După ce  scoateţi prăjitura din cuptor, o lăsaţi să se răcească apoi o  tăiaţi  cubuleţe  şi o acoperiţi  cu glazură din belşug  iar peste glazură puteţi orna cu nucă de cocos.
 
Dacă mai apucă să stea puţin la frigider este şi mai delicioasă!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu