Un fel de mâncare
apreciat de întreaga familie!
2 dovlecei
măricei
2 roşii
300 gr carne
tocată (porc şi vită)
1 lingură orez
1 morcov
2-3 fire ceapă
verde
1 legătură mărar
½ cutie roşii în
bulion
sare
piper
cimbru
Mod de preparare:
Se taie capacul
roşiilor apoi se scoate miezul cu o
linguriţă.La fel se procedează şi cu dovleceii care înainte de a fi scobiţi se
taie în 2 sau în 3 (depinde cât de mari
sunt ). Carnea se toacă , se potriveşte de gust cu sare, piper, cimbru, se adaugă orezul apoi se umplu dovleceii şi roşiile.Eu le-am aşezat într-un vas de yena.
Se rade morcovul,se toacă ceapa şi miezul
scos de la dovlecei şi roşii apoi se pun în vas, se adaugă jumătate de cană de
apă ,roşiile în bulion(sau 2-3 roşii proapete),se pune capacul la vasul de yena
şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 ½ ore apoi
se scoate, se adaugă sare şi piper după gust şi se mai lasă jumătate de
oră fără capac la 200 grade.
Se pune mărar
tocat deasupra şi sunt delicioşi!
Se servesc cu
iaurt sau smântână!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu