marți, 17 iunie 2014

Dovlecei umpluţi cu carne la cuptor

 
 
Un fel de mâncare apreciat de întreaga familie!
 
 Ingrediente:
2 dovlecei măricei
2 roşii
300 gr carne tocată (porc şi vită)
1 lingură orez
1 morcov
2-3 fire ceapă verde
1 legătură mărar
½ cutie roşii în bulion
sare
piper
cimbru

 

Mod de preparare:
Se taie capacul roşiilor apoi se scoate  miezul cu o linguriţă.La fel se procedează şi cu dovleceii care înainte de a fi scobiţi se taie  în 2 sau în 3 (depinde cât de mari sunt ). Carnea se toacă , se potriveşte de gust cu sare, piper,  cimbru, se adaugă orezul apoi se  umplu dovleceii  şi roşiile.Eu le-am aşezat într-un vas de yena.

 
 Se rade morcovul,se toacă ceapa şi miezul scos de la dovlecei şi roşii apoi se pun în vas, se adaugă jumătate de cană de apă ,roşiile în bulion(sau 2-3 roşii proapete),se pune capacul la vasul de yena şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 ½  ore apoi  se scoate, se adaugă sare şi piper după gust şi se mai lasă jumătate de oră  fără capac la 200 grade.
 
 
 
Se pune mărar tocat deasupra şi sunt  delicioşi!
Se servesc cu iaurt sau smântână!
 
Poftă bună!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu